Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

„Životopis nepotřebuju, stačí odkaz na LinkedIn.” Ne tak docela. I když se může CVčko někomu v dnešní době zdát jako přežitek, není dobré se spokojit jen s odkazem na váš profil na LinkedInu. Proč? Nespokojí se s ním totiž ani personalisté. Jedna věc platí stále, rádi poznají nejen vaše pracovní já, ale chtějí se dozvědět také o vašich zálibách a motivaci, a to většinou už strohý LinkedIn nezahrnuje. Pokud chcete být kreativnější a nechcete zůstat jen u klasického CV, můžete si nakódit webovku nebo třeba natočit video. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv formát, některé informace by měly zůstat zachovány.

Velmi podrobný návod najdete v našem článku: Máte životopis? A Můžeme ho vidět?

Zajímá vás oblast IT a hledáte pracovní pozice a pracovní příležitosti v IT oboru? Ať už jste programátor, developer, tester, analytik nebo software architekt, ozvěte se nám a my vám z naší nabídky IT práce najdeme IT projekt na míru. Podívejte se, jaká volná pracovní místa v IT oblasti momentálně nabízímePomůžeme vám najít nové pracovní výzvy a příležitosti. Těšíme se na spolupráci s vámi!

Co určitě nesmí ve vašem CV chybět?

Představte se. Dvě věty v úvodu budou stačit k tomu, abyste shrnuli, kdo jste, co vás baví, jaké máte cíle. Chcete vyzdvihnout nějakou svoji vlastnost nebo dovednost, ukázat, kam míříte? Tady na to máte prostor.

Uveďte technologie. Ajťácké CV bez technologií je jako…. Takže technologie uvádět, to je jasné, ale kam? Ideální místo pro ně je přímo u pozice, kde jste je používali. Bude tak jasné, kdy naposledy jste se s ní setkali a jak rychle v ní dokážete naskočit. A jak naložit s technologiemi, které jste například nepoužívali na projektech, ale naučili jste se je ve volném čase? Rádo je přivítá „oddělení” dalších technologií.

Pochlubte se certifikáty a kurzy. Nebojte se uvádět i kurzy, které nejsou ukončeny žádným certifikátem nebo zkouškou. Ukažte, že se rádi vzděláváte a jaké směry vás zajímají.

Nechte promluvit jazyky. Tento bod je celkem jasný, jak ale uvést úroveň znalostí? Ideálně využijte mezinárodní označení A1-C2 u konkrétního jazyka.

Pracovní vízum nebo trvalý pobyt v ČR. Samozřejmě pokud jste cizinci.

Přidejte mimopracovní info. Stačí krátce a klidně v bodech. Ukažte ale, že nejste robot, který žije jen prací a nechte personalistu nahlédnout na to co vás baví a jak trávíte volný čas. Na pohovoru se třeba pak nebudete muset bavit jen o počasí :).

A co naopak můžete s klidným srdcem vynechat?

Příliš osobních informací. Adresa, datum narození, jestli jste svobodní nebo rozvedení… Pokud chcete, do CV si to napsat můžete, ale úplně klidně si vystačíte s telefonem a emailem.

Jestli řídíte. IT pozice nemívají v popisu práce řízení kamionu nebo rozvoz šéfových dětí na kroužky. Takže jestli máte řidičák, a na co všechno, do CV psát nemusíte.

Nerelevantní pozice a projekty. Pokud už za sebou nějaký ten rok kariéry máte a vyzkoušeli jste si různé práce nebo projekty, zkuste vybrat jen ty nejnovější nebo ty nejrelevantnější. Tyto pozice si pak  zaslouží detailnější informace. Pokud chcete uvést i ty další (např. starší), stačí už jen stručný výpis.

Co vám přinese plusové body, ale svět se nezhroutí, když to mít nebudete?

Vaše fotka. Pro HRisty je fajn, když vidí, na koho se mohou těšit. Až si po pohovoru budou znovu procházet životopisy, díky fotce si ten váš pak lépe spojí s osobním pohovorem.

Odkaz na vaše portfolio. Chcete se pochlubit nějakou vlastní prací? Sem s tím!

Zlaté pravidlo na závěr

Životopis slouží jako vaše vizitka. Ukažte se v tom nejlepším světle, ale nevymýšlejte si. Uveďte vše důležité, ale nerozepisujte se na 20 stran (ano, i taková CV vznikají). Zlaté pravidlo CVček v jakékoliv podobě je stručnost a výstižnost. K těm klasickým psaným přidáme ještě rozsah 1-2 strany A4.

 

🟡 Hledáte zajímavý projekt? Mrkněte, jak to u nás chodí a jaké kolegy aktuálně hledáme.

🟡 Máte kolegu nebo kamaráda, který se poohlíží po novém projektu? Zapojte se do našeho referral programu Doporuč a získejte finanční odměnu za doporučení.

🟡 Chtěli byste začít pracovat v IT? Stáhněte si náš ebook ZAČNĚTE PRACOVAT V IT: aneb od prvních krůčků po vysněnou práci, ve kterém vás provedeme krůček po krůčku informacemi, kurzy i praxí, které jsou tolik potřebné nejen pro ty, kteří chtějí změnit obor, ale i pro ty, kteří se chtějí pracovně posunout a dále se vzdělávat.

🟡 Víte, jak si co nejjednodušeji a nejefektivněji připravit půdu pro nové pracovní začátky? Mrkněte na náš ebook: Připravte se na nová pracovní dobrodružství - Průvodce k úspěšné změně zaměstnání. Dream job je za dveřmi, stačí jen vzít správně za kliku.

Nebo sdílejte tento článek, který třeba poslouží i vašim známým.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.

Mohlo by vás také zajímat

5 pravidel pro úspěšný pohovor

čtení na 3 min 21.3.2023

Zvětšujeme tým: jak se na to připra...

čtení na 3 minuty 13.1.2022

9 tipů pro dobrý první dojem na poh...

čtení na 3 minuty 7.12.2021

Máte životopis? A můžeme ho vidět?

čtení na 5 minut 16.6.2022

11 tipů na online pohovor

čtení na 2 minuty 8.6.2020

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster