Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

Kariéra Key Account Managera: Jak jsem se dostala do světa IT

V dnešní době se mnoho profesionálů setkává s nutností změnit kariérní směr nebo se ponořit do zcela nového oboru. Přechod z jednoho sektoru do druhého může být výzvou, ale také vzrušujícím začátkem nové kapitoly vaší profesní dráhy. Příběh naší kolegyně Verči, která se z oblasti korporátního cestování přeorientovala na pozici Key Account Managera v IT, je inspirativním příkladem toho, jak lze úspěšně překlenout rozdíly mezi obory a využít své předchozí zkušenosti k rozvoji nových dovedností.

Pracovat v IT bez předchozích technických zkušeností? Ano, je to možné!

Moje profesní cesta jako Key Account Managera začala v oblasti korporátního cestování, kde jsem strávila více než 14 let. Přestože jsem se v tomto oboru cítila jako ryba ve vodě, restrukturalizace v nadnárodní cestovní kanceláři, pro kterou jsem pracovala, mě přiměla hledat nové příležitosti. A tak jsem na doporučení kolegyně objevila Systeum a svět IT.

Začínat od nuly? Výzva přijata!

Přiznám se, že přechod do IT byl pro mě velkým krokem do neznáma. Ztráta letitých zkušeností a začátek v úplně novém oboru byly myšlenky, které mi nedaly spát. Jako velkou výhodu v budování vztahů s klienty jsem vždy vnímala fakt, že jsem danému oboru dobře rozuměla. Ovšem nedocenila jsem jednu zásadní věc, a tou je znalost „obchodničiny“ jak takové. Její principy a podstata se napříč obory nijak zásadně nemění. Brzy jsem pochopila, že i když je znalost oboru výhodou, klíčové jsou obchodní dovednosti a schopnost budovat vztahy s klienty. A tak jsem se začala vzdělávat a poznávat zákoutí IT outsourcingu.

Obchodní dovednosti jsou váš největší trumf

Moje zkušenosti s korporátním cestováním mi pomohly rychle se orientovat v potřebách klientů a efektivně jim nabízet řešení. V IT jsem sice začínala od nuly, ale mé zkušenosti Key Account Managera mi umožnily se rychle se adaptovat. Vzdělávání v oblasti IT outsourcingu a podpora skvělého týmu mi daly potřebnou jistotu.

Vzdělávání a podpora týmu: Klíč k úspěchu

Díky široké nabídce online i offline kurzů jsem si rychle osvojila základy IT. Nemusíte být expertem na vše, ale je dobré rozumět klíčovým pojmům a trendům. V Systeum jsem našla prostředí, které podporuje učení a profesní růst, což mi umožňuje neustále se vyvíjet a zlepšovat. Nemám ambice stát se „ajťákem“, nebudu se učit programovat v Pythonu. Ale s postupně nabývanými znalostmi a zkušenostmi vím, co pozice Python vývojáře obnáší a především dokážu poznat, zda se kandidát se svými zkušenostmi, tech-stackem a osobnostním profilem ke klientovi hodí a vytvoří v týmu dokonalou souhru.

Motivace a neustálý růst

Přechod do nového oboru mi ukázal, jak důležité je neustále se učit a nepřestávat se vyvíjet. IT outsourcing není jen o technologiích; je to o lidech, vztazích a efektivní komunikaci. A to jsou oblasti, kde mohu využít své předchozí zkušenosti a dovednosti.

Každý kariérní posun přináší s sebou nové výzvy i příležitosti. Naše kolegyně ukazuje, že s odhodláním a podporou skvělého týmu je možné dosáhnout úspěchu i v oblasti, která byla původně mimo vaše kompetence. V Systeum věříme, že klíčem k úspěchu je neustálé učení a adaptace, a to jak v osobním, tak profesním životě. 

Pokud hledáte prostředí, které podporuje růst a rozvoj, a cítíte se připraveni na nové výzvy, možná je právě pozice Key Account Managera tou pravou příležitostí pro vás.

 

🟡 Máte kolegu nebo kamaráda, který se poohlíží po novém IT projektu? Zapojte se do našeho referral programu Doporuč a získejte finanční odměnu za doporučení.

🟡 Chtěli byste začít pracovat v IT? Stáhněte si náš ebook Začněte pracovat v IT: aneb od prvních krůčků po vysněnou práci,ve kterém vás provedeme krůček po krůčku informacemi, kurzy i praxí, které jsou tolik potřebné nejen pro ty, kteří chtějí změnit obor, ale i pro ty, kteří se chtějí pracovně posunout a dále se vzdělávat.

🟡 Víte, jak si co nejjednodušeji a nejefektivněji připravit půdu pro nové pracovní začátky? Mrkněte na náš ebook Připravte se na nová pracovní dobrodružství: Průvodce k úspěšné změně zaměstnání. Dream job je za dveřmi, stačí jen vzít správně za kliku.

Nebo sdílejte tento článek, který třeba poslouží i vašim známým.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.

Mohlo by vás také zajímat

Příprava na pohovor pro IT pozice

čtení na 5 minut 9.9.2020

Jak uspět na LinkedInu a jak si per...

čtení na 5 minut 4.10.2022

9 tipů pro dobrý první dojem na poh...

čtení na 3 minuty 7.12.2021

Skryté funkce profesní sítě LinkedI...

čtení na 5 minut 3.10.2022

11 tipů na online pohovor

čtení na 2 minuty 8.6.2020

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster