Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

TOP 12 TED Talks o nových technologiích: Part 1

Nové technologie se rychlostí blesku vyvíjí kupředu, až někdy nestačíme všechny trendy a objevy sledovat. A tak jsme udělali přehled TOP 12 TED Talks, které vás jistojistě usadí zpět do křesla a nebo se možná začnete ještě víc těšit na budoucnost, která nás s novými možnostmi kvantových výpočtů nebo AR čeká. 

Představovali jste si budoucnost, kde máme létající auta, kde se teleportujete nebo žijete na jiné planetě? Už to nemusí být jen představy. Většina věcí, o kterých jste jako děti snily nebo je viděly ve sci fi filmech, se stávají skutečností.

Dali jsme dohromady 12 TED Talks, kde vystupují vynálezci, chemici, inženýři a vědci, kteří překračují limity svých oborů a vytváří technologie, které mají praktické využití v každodenním životě. Nahlédněte do blízké budoucnosti s ohromujícími technologiemi a neuvěřitelným množstvím dat, kterou předvídají světoví vizionáři. V první části TOP 12 TED Talks vám představíme 6 řečníků, které stojí za to si poslechnout.

 

1. Jak může kvantová fyzika posílit šifrování

Ochrana našich dat stejně tak jako našich státních demokratických systémů je nedostatečná a v dnešní době velmi zranitelná. Podívejte se, jak mohou kvantové výpočty pomoci při šifrování dat. Vikram Sharma navrhuje šifrovací programy, jenž využívají sílu kvantové fyziky i proti těm nejsofistikovanějším útokům a k tématu má hodně co říct.

A pokud byste na začátek chtěli jednoduše vysvětlit, jak kvantová fyzika a kvantové počítače fungují, mrkněte na video Shohini Ghose Quantum computing explained, která nám ji vysvětluje na jednoduché analogii hry s mincemi. 


Zajímá vás oblast IT a hledáte pracovní pozice a pracovní příležitosti v IT oboru? Ať už jste programátor, developer, tester, analytik nebo software architekt, ozvěte se nám a my vám z naší nabídky IT práce najdeme IT projekt na míru. Podívejte se, jaká volná pracovní místa v IT oblasti momentálně nabízímePomůžeme vám najít nové pracovní výzvy a příležitosti. Těšíme se na spolupráci s vámi!

 

2. Co je deep tech? A jak by mohlo utvářet budoucnost

Taky si říkáte, jak je možné, že SpaceX dosahuje tak rychlých průlomů při řešení desetiletých problémů? Pojďte se podívat, co znamená deep tech a možná na tuto otázku získáte rychlou odpověď.





3. Jak mohou špatná data bránit ve správných rozhodnutích AI 

Podle datového vědce Mainaka Mazumdara by budoucnost ekonomiky neměli stavět lidé ani továrny, ale algoritmy a umělá inteligence. Ale co se stane, když je AI trénována na nesprávných či zkreslených datech? Podívejte se na příklady Šanghaje nebo New Yorku, které tento problém řešily.



4. Umění ve věku strojové inteligence

Umělec Refik Anadol spojuje umění s umělou inteligencí ve spolupráci s architekty, datovými vědci, neurovědci nebo hudebníky. Staňte se svědkem instalací “z jiného světa”, které vás možná donutí přehodnotit spojení techniky a kreativity.




5. NFT, metaverze a budoucnost digitálního umění

Když jsme u toho umění, pojďme se s Elizabeth Strickler zblízka podívat na základy nezaměnitelných tokenů a na to, jak tato digitální aktiva změnila prostředí pro umělce, kteří chtějí na svých dílech vydělat.



6. Jak NFT budují internet budoucnosti

A pokud byste se o NFT chtěli dozvědět víc a jít hlouběji, podívejte se na záznam přednášky technologa Kayvona Tehraniana, který vysvětluje, proč jsou NFT technologickým průlomem. A jak vracejí moc a ekonomickou kontrolu zpět do rukou digitálních tvůrců nebo jak posouvají kupředu vývoj internetu. 




Na dalších TOP 6 řečníků se můžete podívat zde.

 

🟡 Hledáte zajímavý projekt? Mrkněte, jak to u nás chodí a jaké kolegy aktuálně hledáme.

🟡 Máte kolegu nebo kamaráda, který se poohlíží po novém projektu? Zapojte se do našeho referral programu Doporuč a získejte finanční odměnu za doporučení.

🟡 Chtěli byste začít pracovat v IT? Stáhněte si náš ebook ZAČNĚTE PRACOVAT V IT: aneb od prvních krůčků po vysněnou práci, ve kterém vás provedeme krůček po krůčku informacemi, kurzy i praxí, které jsou tolik potřebné nejen pro ty, kteří chtějí změnit obor, ale i pro ty, kteří se chtějí pracovně posunout a dále se vzdělávat.

🟡 Víte, jak si co nejjednodušeji a nejefektivněji připravit půdu pro nové pracovní začátky? Mrkněte na náš ebook: Připravte se na nová pracovní dobrodružství - Průvodce k úspěšné změně zaměstnání. Dream job je za dveřmi, stačí jen vzít správně za kliku.

Nebo sdílejte tento článek, který třeba poslouží i vašim známým.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.





Mohlo by vás také zajímat

TOP 12 TED Talks o nových technolog...

čtení na 5 minut 11.5.2022

Zaslouží si NFT tolik pozornosti?

čtení na 2 min. 24.3.2022

IT kdysi byla čistě ženská disciplí...

čtení na 4 minuty 18.1.2022

Agile, Waterfall, DevOps: základní ...

čtení na 8 minut 16.2.2022

Wozniakova kryptoměna jako prostřed...

čtení na 3 minuty 12.2.2021

Jaká byla React Girls Academie?

čtení na 3 minuty 26.11.2020

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster