Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

Walking meetings: dojděte si pro skvělé výsledky

Hodiny a hodiny sezení u počítače, od kterého se zvednete, abyste si šli sednout na meeting do zasedačky. Anebo taky ne. Možná jen nasadíte sluchátka, připojíte se na online meeting a sedíte dál. Máte pocit, že jste „usezení”, mozek už se odporoučel a vaši kreativitu a nápady, které máte na další schůzce řešit, nezachrání ani kafe nebo hrst oříšků…

Tak trochu to znáte, že? A co kdybyste se šli projít? Nazujte pohodlné boty, naplánujte trasu a meeting přesuňte například do parku. Vytržení ze stereotypu, čerstvý vzduch a pohyb osvěží vaše myšlení a tělo vám jen poděkuje za to, že jste ho vzali na procházku.

Walking meeting v lese

Zajímá vás oblast IT a hledáte pracovní pozice a pracovní příležitosti v IT oboru? Ať už jste programátor, developer, tester, analytik nebo software architekt, ozvěte se nám a my vám z naší nabídky IT práce najdeme IT projekt na míru. Podívejte se, jaká volná pracovní místa v IT oblasti momentálně nabízímePomůžeme vám najít nové pracovní výzvy a příležitosti. Těšíme se na spolupráci s vámi!

Benefity tzv. „walking meetingů”

Zdraví a fyzická pohoda

Dlouhé sezení má na naše tělo negativní dopady. Naopak pravidelné zapojení pohybu i během pracovní doby sníží riziko chronických bolestí zad i obezity a pomůže zlepšit fyzickou kondici.

Dobré duševní rozpoložení

Změna prostředí a stereotypu, čerstvý vzduch a pohyb dokáží zázraky i s vaší psychikou. Pokud máte možnost vyrazit do zeleně, může mít takový walking meeting nejen vynikající pracovní, ale i terapeutické výsledky. Věděli jste, že pouhé 2 hodiny týdně, které strávíte v přírodě, pomáhají znatelně snižovat hladinu stresu? 

Inspirace a kreativita

Venku je mnohem víc podnětů než mezi čtyřmi stěnami vašeho home officu nebo zasedačky, nechte se jimi inspirovat. Výzkumy ukazují, že chůze pomáhá mozku nastartovat nové myšlenkové procesy, vaše porada za chůze tak bude daleko produktivnější a máte potenciál přijít na zajímavější řešení.

Budování vztahů

Meeting, kde zúčastnění půjdou vedle sebe, navodí daleko uvolněnější atmosféru, než když sedíte naproti sobě a mezi vámi je stůl. Působí méně formálně, do jisté míry maže hranice a připravuje vám tak půdu, na které můžete budovat bližší vztah, pustit se do komunikace, která by u stolu vznikala daleko složitěji.

Energie na další úkoly

Projdete se, protáhnete, trochu změníte prostředí a hned se vám budou lépe odbavovat další položky na vašem to do listu. I krátká procházka vám pomůže se nadále soustředit a ponořit se například do hluboké nerušené práce.

Kdy na walking meeting vyrazit?

Tento formát schůzky je ideální pro one2one nebo malé skupinky o maximálně 4 lidech. Vyzkoušejte ho, pokud chcete navázat nebo prohloubit pracovní vztah. Co když například klienta místo na pravidelný oběd vytáhnete na procházku? Potřebujete s kolegou promyslet, jak pojmout nový projekt nebo přijít s nápady na nové řešení? Chcete se svým podřízeným probrat jeho cíle a další směřování a vzdělávání? Situací, kdy bude lepší vyrazit na procházku než si sednout na meeting do zasedačky, můžete najít spoustu.

Walking meetingy v době pandemie?

Kolegy ani klienty jste naživo neviděli už několik měsíců a máte pocit, že se to projevuje na vzájemných vztazích. Potřebujete je opět trochu posílit, navodit přátelštější atmosféru než na obvyklém online callu? Pokud nebydlíte příliš daleko, zkuste navrhnout společnou procházku, samozřejmě v souladu platnými opatřeními. Možná budete sami překvapeni, jak osvěžující může taková změna být a jak moc vám přijde vhod.

Jak walking meeting zvládnout co nejlépe?

  • dejte účastníkům předem vědět, že půjde o procházku

Můžete samozřejmě tento způsob meetingu navrhnout i zcela spontánně, ale v takovou chvíli vám nesmí vadit záporná odpověď. Pokud opravdu chcete, aby walking meeting proběhl, dejte účastníkům šanci se na něj připravit, vzít si pohodlné boty a vhodné oblečení.

  • připravte si agendu meetingu

Tak jako u každé jiné porady, i zde si stanovte cíl, kterého chcete dosáhnout, sepište si body, které je nutné projít a připravte si vše potřebné.

  • naplánujte si trasu

Určitě nevyrážejte jen podle toho, kam vás nohy ponesou. Trasu pečlivě naplánujte, aby její délka odpovídala času, který na meeting máte. Trasa musí vyhovovat vašim požadavkům a nemělo by na ní být příliš mnoho momentů či elementů, které vás mohou rušit od práce.

  • zaznamenávejte si poznámky

Nenechte si nic důležitého uniknout. Dobře budou fungovat poznámky ve formě hlasových nahrávek nebo krátké zápisky v telefonu či tabletu.

  • neotálejte se zápisem

Zápis ze schůzky udělejte ihned po návratu, ještě předtím, než se pustíte do odbavení emailů nebo dalších úkolů. Vše sepište, dokud to máte čerstvě v hlavě.

  • nebojte se ticha

Ticho je přirozená součást myšlenkového procesu. Přemýšlíme nad přijatou informací, snažíme se dobře formulovat reakci...Když sedíme u stolu v místnosti, často máme pocit, že je ticho nevítané a snažíme se ho vyplnit. Nesnažte se to dělat i při chůzi, naopak během ticha soustřeďte pozornost na kroky. V klidu přemýšlejte a využijte ticha ku prospěchu věci.

Pokud se rozhodnete vyzkoušet nebo zahrnout walking meetingy pravidelně, přejeme příjemné kilometry a budeme rádi, když nám dáte vědět váš pohled a zkušenosti.

 

🟡 Hledáte zajímavý projekt? Mrkněte, jak to u nás chodí a jaké kolegy aktuálně hledáme.

🟡 Máte kolegu nebo kamaráda, který se poohlíží po novém projektu? Zapojte se do našeho referral programu Doporuč a získejte finanční odměnu za doporučení.

🟡 Chtěli byste začít pracovat v IT? Stáhněte si náš ebook ZAČNĚTE PRACOVAT V IT: aneb od prvních krůčků po vysněnou práci, ve kterém vás provedeme krůček po krůčku informacemi, kurzy i praxí, které jsou tolik potřebné nejen pro ty, kteří chtějí změnit obor, ale i pro ty, kteří se chtějí pracovně posunout a dále se vzdělávat.

Nebo sdílejte tento článek, který třeba poslouží i vašim známým.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.

Mohlo by vás také zajímat

Jak uspět na LinkedInu a jak si per...

čtení na 5 minut 4.10.2022

Nejčastější otázky na pohovoru

čtení na 3 min 22.5.2023

Outsourcing IT specialistů: přehled...

čtení na 5 minut 28.4.2021

Rozhovor s testerem Jaroslavem Kubá...

čtení na 4 minuty 12.12.2022

Všechno, co jste kdy chtěli o profe...

čtení na 5 minut 3.10.2022

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster