Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

Online pohovory se pomalu ale jistě staly součástí normálního náborového procesu. Mnohé firmy zjistily, že to je způsob velmi efektivní, a tak si můžeme začít zvykat na online pohovor jako součást běžného náborového procesu.

Pohovor online

Zajímá vás oblast IT a hledáte pracovní pozice a pracovní příležitosti v IT oboru? Ať už jste programátor, developer, tester, analytik nebo software architekt, ozvěte se nám a my vám z naší nabídky IT práce najdeme IT projekt na míru. Podívejte se, jaká volná pracovní místa v IT oblasti momentálně nabízímePomůžeme vám najít nové pracovní výzvy a příležitosti. Těšíme se na spolupráci s vámi!

Jak se tomuto novému trendu co nejlépe přizpůsobit? Nachystali jsme pro vás tipy, díky kterým se budete i při online pohovoru cítit jako ryba ve vodě.

Alfou a omegou každého pohovoru je příprava, u toho online to ale platí dvojnásob. Je třeba totiž příprava nejen psychická a znalostní, ale i technická. Dopředu musíte promyslet věci, nad kterými byste se normálně ani nepozastavili. Není ale nutné se bát, pojďme se na to podívat.

Místo a technika

  • Najděte si co nejklidnější místo, kde vás nebude rušit rodina ani vrtající soused a kde máte nejlepší připojení.
  • Vypněte si upozornění na počítači i na mobilu. Nenechte se zlákat Facebookem ani emaily. Na kameře bude dobře vidět, pokud vaše pozornost uteče někam jinam.
  • Připravte si nástroj, přes který budete volat. Pokud ho ještě dobře neznáte, klidně ho předem vyzkoušejte s kamarádem nebo zavolejte někomu z rodiny. Bude mít radost a máte to 2v1.
  • Nastavte si kameru vůči světlu tak, aby vám bylo dobře vidět do tváře, kamera by vás měla zabírat zepředu, ne z profilu. Pokud běžně používáte více monitorů, ujistěte se, že kameru budete mít na tom stejném, kde máte okno meetingové aplikace.

Techniku mám vyladěnou, jak se připravím já?

I když by k tomu domácí prostředí mohlo trochu svádět, nepodceňte oblečení. Není třeba sedět doma v saku, s kravatou a naleštěnými polobotkami. Pánové, vyžehlenou košilí s dlouhým rukávem ale určitě nic nezkazíte. Dámy, ideální bude jednoduchá halenka nebo šaty s rukávem.

Sepište si otázky i na pracovní prostředí, atmosféru na pracovišti, vybavenost okolí. Jsou to věci, které byste při osobním pohovoru mohli sami vidět, ale nyní je nutné se na ně doptat. Klidně se zeptejte i na možnosti parkování.

Využijte, že jste ve vám známém prostředí a dovolte si uvolnit se a být v pohodě. A nezapomeňte na úsměv, s tím jde všechno hned líp.

2 zlatá pravidla na závěr:

  1. Než začnete odpovídat, vždy počkejte 1 vteřinu. Kdyby bylo horší spojení, vašemu protějšku neunikne začátek odpovědi.
  2. Udržujte oční kontakt. Díky němu bude online pohovor přirozenější a vytvoříte si osobnější atmosféru.

Chcete se ještě na něco zeptat? Jsme vám k dispozici na našich sociálních sítích nebo nám napište tady na webu. 

Na online pohovory držíme pěsti a přejeme hodně štěstí!

🟡 Hledáte zajímavý projekt? Mrkněte, jak to u nás chodí a jaké kolegy aktuálně hledáme.

🟡 Máte kolegu nebo kamaráda, který se poohlíží po novém projektu? Zapojte se do našeho referral programu Doporuč a získejte finanční odměnu za doporučení.

🟡 Chtěli byste začít pracovat v IT? Stáhněte si náš ebook ZAČNĚTE PRACOVAT V IT: aneb od prvních krůčků po vysněnou práci, ve kterém vás provedeme krůček po krůčku informacemi, kurzy i praxí, které jsou tolik potřebné nejen pro ty, kteří chtějí změnit obor, ale i pro ty, kteří se chtějí pracovně posunout a dále se vzdělávat.

🟡 Víte, jak si co nejjednodušeji a nejefektivněji připravit půdu pro nové pracovní začátky? Mrkněte na náš ebook: Připravte se na nová pracovní dobrodružství - Průvodce k úspěšné změně zaměstnání. Dream job je za dveřmi, stačí jen vzít správně za kliku.

Nebo sdílejte tento článek, který třeba poslouží i vašim známým.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.

Mohlo by vás také zajímat

Outsourcing IT specialistů: přehled...

čtení na 5 minut 28.4.2021

Nejčastější otázky na pohovoru

čtení na 3 min 22.5.2023

Skryté funkce profesní sítě LinkedI...

čtení na 5 minut 3.10.2022

Gamifikace v HR: hrou k lepším výsl...

čtení na 4 minuty 16.3.2022

Máte životopis? A můžeme ho vidět?

čtení na 5 minut 16.6.2022

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster