Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

Z IT světa - jaká témata by vám neměla uniknout?

Co hýbe světem IT a technologií? Chcete být v obraze, ale nemáte moc času? Pak jste tu správně, Standa Keppert pro vás opět připravil „bleskovky“, které vás rychle provedou nejen technologickými novinkami. 

Unreal Engine Metahumans

Herní studio Epic Games vydalo nový plugin MetaHumans. K dispozici bude pro chystanou verzi herního enginu Unreal Engine 5.

  • Plugin umožní vytvářet fotorealistické modely lidí.
  • Využít se dá jak pro vývoj her, tak pro animace.

Tento modul pro tvorbu modelu je možné propojit s aplikaci iClone, což dává vývojářům neskutečné moznosti ve tvorbě emocí pro tyto modely. Co to znamená? Pomoci aplikace iClone můžete snímat svůj obličej a v reálném čase převádět svou mimiku obličeje přímo na model vyvinutý v Unreal Engine.

Technologie by měla být v budoucnu k prodeji i pro jiné vývojové engines, ale ještě nebyla určena cena. Pravděpodobně bude nižší než jakou nabízí konkurence, bude tedy zajímavé sledovat, jak na to například Reallusion zareaguje.

Bitcoinová horečka a dopad na HW

Bitcoinová horečka hýbe celým světem a má neuvěřitelné dopady. S rostoucím bitcoinem totiž stoupají i ceny ostatních kryptoměn. A tak se kromě bitcoinové horečky objevuje i celosvětová horečka těžební, která má neuvěřitelný dopad na ceny i dostupnost hardware. Největší zájem je o kryptoměnu Ethereum, jež se da těžit na běžně dostupných grafických kartách, které se dají koupit v jakémkoli obchodě.

S roustoucím zájmem o těžbu lidé skupují všechny možné grafické karty na celém světě, a jejich ceny tak vystřelují do astronomických výšin. Například nové grafické karty od AMD se prodávají až o 150 % dráž, než je jejich doporučená cena. A o několik tisíc se zvedají i ceny starých grafických karet na bazarech. Bohužel vyhlídky na zlepšení situace zatím nejsou, kryptoměny nakupují i některé velké korporace, čímž růstu jejich cen ještě napomáhají.

Novinky pro vás sleduje Standa Keppert.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.

Mohlo by vás také zajímat

Jak vás telefon odposlouchává a skr...

čtení na 3 minuty 18.7.2022

Jak začít v IT: od prvních studijní...

čtení na 5 minut 13.4.2021

Historie IT Guys 50.—70. léta

čtení na 4 minuty 3.1.2023

TOP 12 TED Talks o nových technolog...

čtení na 5 minut 11.5.2022

TOP 12 TED Talks o nových technolog...

čtení na 5 minut 4.5.2022

Jak dobře znáte Jenkins? Díl I.

čtení na 4 minuty 29.7.2022

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster