Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

Ženy. Přemýšlejí trochu „jinak” než muži, díky čemuž často do IT projektů přinášejí nový pohled: na řešení problému, uživatelskou zkušenost nebo na design produktu. Technicky zaměřené týmy dokážou obohatit o lepší komunikaci, snazší organizaci nebo efektivnější hledání kompromisů.

Přesto zde byly roky a roky předsudky, že IT svět je jen pro kluky. Možná proto je žen v českém IT stále málo, poslední roky okolo 10 %. Aktuálně ale naštěstí už ubývá učitelů, kteří na základních a středních školách holky od počítačů odrazují. Ženy postupně získávají v IT zálibu a také sebevědomí udělat první krok a do tohoto pestrého oboru se pustit. 

Žena programátorka

Zajímá vás oblast IT a hledáte pracovní pozice a pracovní příležitosti v IT oboru? Ať už jste programátor, developer, tester, analytik nebo software architekt, ozvěte se nám a my vám z naší nabídky IT práce najdeme IT projekt na míru. Podívejte se, jaká volná pracovní místa v IT oblasti momentálně nabízímePomůžeme vám najít nové pracovní výzvy a příležitosti. Těšíme se na spolupráci s vámi!

 

Ženy, holky, slečny, u nás v Čechách a na Slovensku na to nejste samy a pokud se do IT chcete ponořit, jsou tady lidi, kteří vám rádi podají pomocnou ruku.

Czechitas

Aktuálně asi nejznámější organizace, která působí primárně v Brně a Praze a zaměřuje se na pomoc ženám i na přiblížení IT dětem. Pořádá přednášky, workshopy i dlouhodobé kurzy, které jsou zaměřené na rozličné oblasti související s IT:

  • Programování
  • Tvorbu webových stránek
  • Datovou analytiku
  • Grafiku
  • Testování
  • Digitální marketing

Na své si u Czechitas přijdou úplné začátečnice, které například přemýšlí o změně kariéry, i holky již v IT kované.

PyLadies

Pokud chcete, holky, začít s programováním, nejlepší cesta vede přes Python, říkají PyLadies. Tahle komunita podporuje ženy hned v několika městech a pravidelně pořádá dlouhodobé kurzy Pythonu pro úplné začátečníky, ale i mírně pokročilé. Přihlásit se taky můžete na pravidelné tematické workshopy nebo neformální networkingová setkání.

Zkus IT

Tento web běží už 15 let a je to parádní rozcestník, pokud vás zajímá, jaké jsou možnosti uplatnění v IT, kde můžete získat potřebné vzdělání a znalosti a nebo když jen potřebujete trochu popostrčení a ujištění, že IT je pro ženy vážně svět plný příležitostí.

ReactGirls

Mimo kurzů a workshopů pořádají také mentoringový program.  Odnesete si z něj:

  • znalosti HTML, CSS, JavaScriptu, Reactu
  • reálné zkušenosti s programováním v Reactu
  • zkušenost s interview s HR a mnoho dalšího...

Aj Ty v IT

Od roku 2012 pracuje tato slovenská organizace na tom, aby se vztah k IT začal u dívek budovat už na základní škole, aby měly potřebnou podporu a důvěru věnovat se tomu, co je baví. Zaměřují se také na studentky středních škol a v neposlední řadě nezapomínají ani na dospělé ženy, kterým pomáhají ve změně kariéry.

Letní školy VUT a ČVUT

Vysoké školy si uvědomují, že podpora žen IT musí začínat již při výběru studia, proto se pravidelně již několik let pořádají letní školy IT. Jsou určené pro studentky středních škol, nevyžadují žádné předcházející znalosti a nechávají nahlédnout na možnosti a příležitosti IT  oboru. Dívky se v rámci letní školy také účastní exkurzí do firem.

Příležitostí nabízí IT svět mnoho, stačí se nebát je odhalit a pustit se jim vstříc. Držíme palce!

🟡 Hledáte zajímavý projekt? Mrkněte, jak to u nás chodí a jaké kolegy aktuálně hledáme.

🟡 Máte kolegu nebo kamaráda, který se poohlíží po novém projektu? Zapojte se do našeho referral programu Doporuč a získejte finanční odměnu za doporučení.

🟡 Chtěli byste začít pracovat v IT? Stáhněte si náš ebook ZAČNĚTE PRACOVAT V IT: aneb od prvních krůčků po vysněnou práci, ve kterém vás provedeme krůček po krůčku informacemi, kurzy i praxí, které jsou tolik potřebné nejen pro ty, kteří chtějí změnit obor, ale i pro ty, kteří se chtějí pracovně posunout a dále se vzdělávat.

🟡 Víte, jak si co nejjednodušeji a nejefektivněji připravit půdu pro nové pracovní začátky? Mrkněte na náš ebook: Připravte se na nová pracovní dobrodružství - Průvodce k úspěšné změně zaměstnání. Dream job je za dveřmi, stačí jen vzít správně za kliku.

Nebo sdílejte tento článek, který třeba poslouží i vašim známým.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.

Mohlo by vás také zajímat

Co všechno víte o databázích?

čtení na 3 minuty 21.4.2022

Testeři a programátoři: rozdílné tá...

čtení na 3 minuty 8.9.2021

TOP 12 TED Talks o nových technolog...

čtení na 5 minut 11.5.2022

Jak dobře znáte Jenkins? Díl II.

čtení na 4 minuty 8.8.2022

Jak efektivně motivovat AI v prompt...

čtení na 4 min 11.1.2024

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster