Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

Tipy na IT kurzy pro děti: na poznávání technologií není nikdy brzy

„V IT je potenciál” slyšíte ze všech stran. Děti k technologiím inklinují, zajímá je, co všechno dělají ta tlačítka na PC, ale ve škole pak „ty počítače” pořád nejsou ono...Jak tedy tento zájem u našich nejmladších rozvíjet, i když třeba vás samotné až tak „neberou”? 

V posledních letech vznikají velmi zajímavé kurzy, na které můžete děti přihlásit. Jsou rozdělené podle věkových kategorií a zacílené tak, aby se děti nejen učily, ale zároveň bavily. Máme pro vás pár aktuálních tipů, kam ještě můžete stihnout své technologické nadšence přihlásit. Pojďme na ně mrknout.

Zajímá vás oblast IT a hledáte pracovní pozice a pracovní příležitosti v IT oboru? Ať už jste programátor, developer, tester, analytik nebo software architekt, ozvěte se nám a my vám z naší nabídky IT práce najdeme IT projekt na míru. Podívejte se, jaká volná pracovní místa v IT oblasti momentálně nabízímePomůžeme vám najít nové pracovní výzvy a příležitosti. Těšíme se na spolupráci s vámi!

 

Kurzy Czechitas

Czechitas jsou známé pro svoje aktivity podporující ženy v IT. Již několik let se ale zaměřují také na děti a mládež, budování jejich vztahu k technologiím a u starších i přípravu na IT školy. Nabízí různé typy kurzů - pololetní nebo i intenzivní jednodenní a konají se v několika městech ČR.

Robotí invaze:LEGO roboti 1 

  • jednodenní kurz pro začátečníky od 8 do 12 let

Pokud baví vaše děti lego a stavějí z něj kde co, na tomto kurzu si postaví vlastního robota, kterého naprogramují a pak odprezentují ostatním. Rozvíjet budou nejen motoriku, ale především logické a kritické myšlení, pochopí základy programování a užijí si spoustu legrace s vrstevníky.

Scratch 1 

  • 1 až 2 denní kurz pro začátečníky od 8 do 12 let, kteří umí s myší a ovládají webový prohlížeč

Chce se vaše ratolest naučit základy programování? Tento kurz je učí na vizuálním jazyku Scratch. Děti zapracují na svém logickém myšlení a hravou formou se naučí první programovací pravidla a základy.

Na kurz lze navázat dalším: Scratch 2.

Czechitas také nabízí poměrně dost kurzů pro středoškoláky, které jim umožní se rozvíjet již v konkrétních dovednostech jako je např. programování v Pythonu, animace, digitální grafika… 

Malá počítačová akademie

Pokud chcete k IT rozvoji svého malého zvědavce přistoupit komplexně, určitě mrkněte na stránky STEP IT Academy, která pořádá Malou počítačovou akademii. V rámci ní nabízí dva studijní programy:

  • 3 letý intenzivní program pro děti od 9 do 12 let
  • 5 letý program pro úplné začátečníky od 8 do 14 let

Děti získají základní znalost ze všech IT oborů, následně si mohou vybrat, co je nejvíce baví a čemu se budou chtít dále věnovat. Zároveň si, i díky délce kurzů, udělají kamarády s podobným zaměřením a v podobném věku. Výuka probíhá jednou týdně.

Kurzy MakeITtoday

Stále je otevřené přihlašování do kurzů pro ty nejmenší, které začínají v listopadu. 2 měsíční programy Mini Coders a Mini Coders 2 jsou zaměřené na zvídavé děti, které chtějí přijít na kloub tomu, jak věci fungují. Kurz Mini Coders je pro 5 až 7 leté děti, kurzu se vždy účastní taky rodič nebo prarodič a první krůčky v IT si můžete užít společně. Navázat můžete pak kurzem Mini Coders 2, kde se děti učí programovat ve vizuálním jazyku Scratch a pracují na svých prvních robotech. 

Pro milovníky MineCraftu

Čtvrteční MineCraft pro rodiče s dětmi je měsíční kurz, během kterého si může vaše dítě osvojit základy programování pomocí oblíbené hry. Celkem 4 lekce vás provedou začátky Pythonu. Kurz probíhá online.

Ať už si vyberete jakýkoliv kurz, přejeme, ať si ho děti užijí a přinese jim kromě nových dovedností i hodně zábavy!

 

🟡 Hledáte zajímavý projekt? Mrkněte, jak to u nás chodí a jaké kolegy aktuálně hledáme.

🟡 Máte kolegu nebo kamaráda, který se poohlíží po novém projektu? Zapojte se do našeho referral programu Doporuč a získejte finanční odměnu za doporučení.

🟡 Chtěli byste začít pracovat v IT? Stáhněte si náš ebook ZAČNĚTE PRACOVAT V IT: aneb od prvních krůčků po vysněnou práci, ve kterém vás provedeme krůček po krůčku informacemi, kurzy i praxí, které jsou tolik potřebné nejen pro ty, kteří chtějí změnit obor, ale i pro ty, kteří se chtějí pracovně posunout a dále se vzdělávat.

Nebo sdílejte tento článek, který třeba poslouží i vašim známým.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.

 

Mohlo by vás také zajímat

Jak dobře znáte Jenkins? Díl I.

čtení na 4 minuty 29.7.2022

Z IT světa – Jaké technologie by vá...

čtení na 3 minuty 29.1.2021

Jak začít jako junior software test...

čtení na 4 minuty 12.8.2020

TOP 12 TED Talks o nových technolog...

čtení na 5 minut 11.5.2022

Pád a vzestup AMD

čtení na 3 minuty 12.8.2021

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster