Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 info@systeum.cz +420 608 408 716

Jsme tu pro vás PO - PÁ 9:00 - 17:00 obchod@systeum.cz +420 608 408 716

TOP 12 TED Talks o nových technologiích: Part 2

Ve výběru TED Talks o nových technologiích, ze kterých vám může běhat husina po celém těle, pokračujeme. Pevně se něčeho chytněte, protože jestli vám z prvního dílu šla hlava kolem, tohle bude teprve jízda. Řeč bude o umělé evoluci, budoucnosti virtuálních asistentů nebo o elektrických autech řízených umělou inteligencí. Mnohé z vás upoutá příběh AI, kde se dozvíte, jak se učí a proč je v podstatě samouk. Pokud jste fanda počítačových her, bude se vám jistě líbit myšlenka, že i hraní  League of Legends vám může přinést benefity v osobním životě. A abychom náš výběr zakončili opravdu futuristicky, podíváme se na etické téma, kdy rozbereme, jak technologie mění vnímání dobra a zla. 

 

1. Potenciál umělé evoluce

Co kdyby se roboti dokázaly samy seskládat? Vědkyně Emma Hart pracuje na technologii, která umožní “umělou evoluci”. Se svým týmem replikovali několik principů z biologické evoluce a roboti, kteří se samy postaví, se dokáží přizpůsobit jakémukoliv prostředí od skalnatého terénu jiných planet až po temné hlubiny oceánu.



Zajímá vás oblast IT a hledáte pracovní pozice a pracovní příležitosti v IT oboru? Ať už jste programátor, developer, tester, analytik nebo software architekt, ozvěte se nám a my vám z naší nabídky IT práce najdeme IT projekt na míru. Podívejte se, jaká volná pracovní místa v IT oblasti momentálně nabízímePomůžeme vám najít nové pracovní výzvy a příležitosti. Těšíme se na spolupráci s vámi!

 

2. Siri, Alexa, Google... co bude dál?

S virtuálními asistenty se dnes můžete setkat skoro v každé domácnosti, ale jak budou vypadat za pár let? Jak budou znít a co všechno tito digitální pomocníci dokážou? Karen Lellouche Tordjman rozebírá dvě výzvy, které musí inženýři překonat, aby se chytří hlasoví asistenti dostaly do nové fáze.





3. Budoucnost s méně auty

Znáte to: nekonečné kroužení kolem domu a hledání místa k zaparkování. Ale co kdyby nás auto vysadilo před dveřmi a samo našlo místo, kde zaparkuje? Tato technologie již existuje. Freeman H. Shen ve videu sdílí další situace jako je smog, dopravní zácpy a nehody, které by elektrická auta poháněná umělou inteligencí mohla vyřešit. 





4. Jak se umělá inteligence učí?

AI dnes pomáhá například lékařům diagnostikovat závažné nemoci nebo pilotům předpovídá provoz. AI je jako samouk. Jak se ale stroj přesně učí? Briana Brownell poukazuje na tři základní způsoby, jak stroje vyšetřují, vyjednávají a komunikují.




5. Jak vás dovednosti získané z hraní videoher mohou posunout v životě kupředu

Expert na esporty William Collis mapuje vzestup mnohamiliardového herního průmyslu a rozebírá tři dovednosti potřebné pro zvládnutí videoher, jako je Fortnite, League of Legends a Rocket League. A pozor: tyto dovednosti vás mohou připravit i k tomu, abyste se stali jedničkou nejen online, ale i v práci.




 

6. Jak technologie mění naše vnímání dobra a zla

Díky čemu se společnost rozhoduje, co je dobré a co špatné? Futurista Juan Enriquez v této podnětné přednášce nabízí historický pohled na to, co lidstvo kdysi považovalo za přijatelné: od lidských obětí a veřejných poprav, po otroctví a jedení masa. Ale vede exponenciální pokrok v technologiích k etickému chování jednotlivců a celé společnosti?

 

🟡 Hledáte zajímavý projekt? Mrkněte, jak to u nás chodí a jaké kolegy aktuálně hledáme.

🟡 Máte kolegu nebo kamaráda, který se poohlíží po novém projektu? Zapojte se do našeho referral programu Doporuč a získejte finanční odměnu za doporučení.

🟡 Chtěli byste začít pracovat v IT? Stáhněte si náš ebook ZAČNĚTE PRACOVAT V IT: aneb od prvních krůčků po vysněnou práci, ve kterém vás provedeme krůček po krůčku informacemi, kurzy i praxí, které jsou tolik potřebné nejen pro ty, kteří chtějí změnit obor, ale i pro ty, kteří se chtějí pracovně posunout a dále se vzdělávat.

🟡 Víte, jak si co nejjednodušeji a nejefektivněji připravit půdu pro nové pracovní začátky? Mrkněte na náš ebook: Připravte se na nová pracovní dobrodružství - Průvodce k úspěšné změně zaměstnání. Dream job je za dveřmi, stačí jen vzít správně za kliku.

Nebo sdílejte tento článek, který třeba poslouží i vašim známým.

Chcete dostávat naše články pravidelně do schránky? Nechte nám tady svůj email a my si rádi zahrajeme na poštovní sovy.

Mohlo by vás také zajímat

Jaká byla React Girls Academie?

čtení na 3 minuty 26.11.2020

Jak efektivně motivovat AI v prompt...

čtení na 4 min 11.1.2024

Jak zodpovědět otázky NEajťáků o za...

čtení na 2 minuty 27.5.2021

Jak dobře znáte Jenkins? Díl I.

čtení na 4 minuty 29.7.2022

WEB 3.0: budoucnost, která už klepe...

čtení na 3 minuty 22.2.2022

Být či nebýt Test managerem?

čtení na 4 minuty 18.4.2023

Jak se o nás mluví?
Zeptejte se našich klientů…

Systeum
Systeum

„Systeum je jedním z největších dodavatelů našich testerských kapacit. Můžu říct, že kvalita uchazečů je vysoko nad průměrem. Také oceňuji velkou ochotu vyjít vstříc všem našim požadavkům.“

Head of test execution

„Systeum je dlouhodobý partner, u kterého máme jistotu, že kandidáti jsou kvalitní a prověření. Od roku 2015 máme díky nim fungující kvalitní seniorní týmy C++ embedded vývojářů a auto testerů.“

Head of Payment Application

„Systeum, thank you for your help to find the right fit to my team! I can recommend cooperation with you to everybody. Very professional, smooth and friendly.“

IT CIM Inventory Management Development

Příklady dlouhodobé spolupráce

Porsche Moneta Raiffeisenbank Generali Komerční banka Monster